wtorek, 12 lipca 2011

Naleśniki z jagodami

Naleśniki są jednym z moich ulubionych dań. Najbardziej smakują mi z jagodami, ale nie z taką przetworzoną jagodową ciapą. Jagody muszą być świeże, najlepiej prosto z lasu. Niestety las daleko więc kupuję je na bazarze. Dzisiaj z samiutkiego rana pojechałam, kupiłam, usmażyłam, a teraz rozkoszuję się ich smakiem.







smażone z ciut bardziej "bogatego" i ciut bardziej gęstego ciasta niż zwykłe naleśniki, a jagody sypie się na wylane na patelnię ciasto i smaży się pod przykryciem, tak wygląda naleśnik po zdjęciu z patelni



a potem tylko zawinąć, polać śmietaną, posypać cukrem i mniam, mniam........

6 komentarzy:

  1. Jakie apetyczne. U nas w okolicznych lasach w tym roku w ogóle nie ma jagód, za to borówek jest pod dostatkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj są pyszne, jadłam takie naleśniki nad morzem, nasza Gospodyni takie przysmaki robi dla letników :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapraszam po odbiór wyróżnienia.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...